Udahnite zdravlje na idealnoj nadmorskoj visini - Kraljevi Cardaci

Udahnite zdravlje na idealnoj nadmorskoj visini

Osetite blagodeti planinske vazdušne banje i prepustite se programu kreiranom da spoji rehabilitaciju i relaksaciju.

Jul / Avgust 2023.

PONUDA UKLJUČUJE:

*Usluga na bazi polupansiona sa neograničenim korišćenjem Spa&Wellness centra.

*Za roditelje sa malom decom hotel organizuje večernje animacije koje su uključene u cenu paketa.

*Gratis boravak za decu do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe,
a deca od 12 – 15 godina imaju 50% popusta na cenu paketa.

*Večernji program na terasi hotela uz muziku uživo

*Analize krvi

*Pregled, preporuka i praćenje
od strane nutricioniste

*Razgovor sa doktorom i provere
krvnog pritiska

*Vežbe istezanja i vežbe za stabilizaciju
i jačanje tela

*Vežbe disanje u prirodi i slanoj sobi

*Pešačke ture u organizaciji hotela

*Organizovane ekskurzije do Jošaničke banje
i manastira Gradac i Studenica

Cena paketa za 7 dana po osobi 93,200 RSD
Cena paketa za 14 dana po osobi 175,800 RSD

 

Program će voditi dr. Dragan Vasiljević i joga instruktor Goran Mojović Čarli.

 

 Dragan Vasiljević je doktor medicinskih nauka. 2002. godine je završio postdiplomske studije iz oblasti ,,Ishrane zdravih i bolesnih” na medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Svoje znanje iz ishrane kasnije usavršava u Rimu. Radi kao profesor na medicinskom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Angažovan je kao lekar iz oblasti ishrane u više gradova Srbije. Piše stručne tekstove i aktivno učestvuje u međunarodnim i domaćim projektima iz oblasti zdravog života.

Goran je instruktor i vlasnik “Yoga massage centra” iz Kragujevca. Jogom se bavi punih 40 godina. Cilj joge je pre svega u prevenciji ali isto tako može da doprinese da se poremećeno funkcionisanje na bilo kom nivou otkloni. Sa medicinske tačke gledišta, asane tehnike disanja i relaksacije deluju na kardiovaskularni sistem, normalizuju krvni pritisak, poboljšavaju funkcionisanje organa za varenje, otklanjaju napetost u mišićima, povećavaju se njihova pokretljivost i elastičnost, nervni sistem se opušta i smanjuje se stres i nervoza.

Nacionalni park Kopaonik obuhvata 1375,2 hektara, izdvojenih u 13 rezervata prirode, 26 prirodnih spomenika, 12 geomorfoloških, 6 geoloških, 8 hidroloških i 15 objekata svrstanih u nepokretna kulturna dobra, a po broju endemičnih vrsta predstavlja jedan od najznačajnijih centara biodiverziteta endemične flore Srbije. U okviru Nacionalnog parka nalazi se trinaest prirodnih rezervata, koji se nalaze u prvom stepenu zaštite.

Programom su obuhvaćene svakodnevne pešačke ture:

PONEDELJAK – ČARDACI 1
Staza se nalazi blizu hotela i najposećenija je staza u Vikend naselju. Pruža predivne poglede na Pančićev vrh, Tresku i Kukavicu. Duž staze su postavljene 4 klupe za odmor. Sa prve klupe se vidi Kosovo, a pri dobroj vidljivosti i planina Komovi u Crnoj Gori.

UTORAK – ČARDACI 2
Šumska staza koja je idealna za šetnju kada je visoka temperatura. Nalazi se blizu hotela.
Pored staze se mogu videti veliki mravinjaci. Dobar deo staza ide duž šumskog potoka.

SREDA – METOĐE
Prirodni rezervat Metođe obuhvata kanjon i dolinu Brzećke reke. U ovom prirodnom rezervatu se nalazi popularno uređeno izletište, kao i pešačka staza koja vodi do svetilišta posvećenom Sv. Metodiju, po kome je i dobilo ime, kao i do Gvozdca, gejzira hladne vode čiji mlaz dostiže 5-6 m visine.

ČETVRTAK
Vi birate, anketiramo vas…
Rtanj sa obilaskom Markovog kamena i Gljivarske staze, Jankove bare ili Nebeske stolice

PETAK – KANJON REKE SAMOKOVKE
Specifičnost ove staze je što prolazi kroz dva rezervata prirode Samokovsku reku i Kozje stene. Staza većim delom ide uz sam kanjon Samokovke, predivne brze, bistre i pitke reke, pune slapova i vodotokova. Lepota ove staze ogleda se u prelepim predelima kroz koje se prolazi i pri tom uživa u svakom trenutku.

SUBOTA – Orlove stene
Pored ovih granitnih stena visokih i do desetak metara, u ovom rezervatu, do koga se stiže kraćom laganom pešačkom stazom, možete videti Samokovsku reku, interesantne zajednice smrče sa mahovinom, kiselicom i druge vegetacije, kao i tresave, koje se nalaze neposredno pored Samokovske reke.